Åh balkong!

Sitter på balkongen(vi har fått nya möbler, precis såna som jag ville ha i trä) och lyssnar på Snow Patrol och surfar. Tänk vad man kan göra med trådlösheten. Vi har ett ljus på bordet och det börjar bli mörk mmm klockan är 22.44 och jag vill inte sova, ovanligt mig.

Imorse när jag var ute på min vanliga morgonutflykt(kan även kallas omväg till jobbet) så insåg jag att vi faktiskt borde börja göra saker på allvar vad gäller allt som vi hela tiden pratar om. Alltså vi=människor. Hur många gör egentligen saker om man börjar räkna. Hur många pratar om att dom vil förbättra miljön och hur många gör det egentligen? Jag säger 0.01%. Bu för oss!

Gööööööööööööööööööööööörrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ville bara säga det.

jag skulle kunna göra vad som helst för att...

tjejer ska få det som killar har(ett litet inlägg om kvotering).

Kvotering är alltid ett hett ämne, tjejer vill inte rekryteras/anställas pga att dom är tjejer och killar vill inte bli utknuffade av tjejer som inte är lika bra som dom. Jag har aldrig förstått den debatten, så här är det(i min naiva värld):

1. Ingen arbetsgivare skulle anställa en person som dom misstänkte innan skulle göra ett dåligt jobb
2. Tjejer rekryteras/anställs INTE pga att dom är tjejer, folk ser liksom inte den braiga skogen för alla träd liksom... ett träd kan typ vara "Kvinnor är omtänksamma men kanske inte så handlingskraftiga" mm fördomar(!) som vi proppas fulla med dag ut och dag in. Fördomar är dom effektivaste kompetensgömmarna.
3. Utan kvinnliga förebilder så kommer utvecklingen gå väääääääääääääääääälllllllllllllldiiiiiiiiiiiiiiggggggggt lååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååångsaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamt.
4. Man lär sig om man får chansen
5. Som man får du väl se till att du är tillräckligt bra så att du inte står först på listan för att bli utkickad, min fulla övertygelse är att man är grymt bra på det man tycker är kul och grymt dålig på det man tycker är tråkigt, så det kanske var lika bra att du miste jobbet så du fick göra något kul...

aj aj aj det gjorde ont!