Hejja gubbrocken!

Så här såg den ut 2006 och så här ser det ut 2007

Hejja hejja!

Skönt att se att det "jobbas" med att förbättra könsfördelningen bland artisterna... Alla festivalers problem är att dom vill inte se att det är möjligt att boka kvinnliga artister, vill man så kan man.

Död på trappsteget för gubbrocken!

Igår såg jag Sahara Hotnights på tv och under hela tiden dom var i bild så snurrade det i mitt huvud "coolt, dom är tjejer" "shit hon kan verkligen spela gitarr" och andra kommentarer som jag i min vardag försöker att motverka. Det fick mig att förstå hur hårt fördommar som vi proppats fulla med under vår uppväxt sitter och jag som inte ska ha såna fördomar har dom. Man lever som man lär.

På gymnasiet spelade jag i ett band och vi var två killar och två tjejer, vilket vi inte tyckte var så konstigt, jag på gitarr, s(tjej) spelade bas, a(kille) spelade gitarr och sjöng och j(kille) spelade trummor,  men vilka reaktioner vi fick! Ibland trodde jag att hela vår framtid berodde på att det fanns tjejer i bandet. Jag och s fick kommentarer som "Ni behöver inte vara bra, ni är ju snygga och coola" "Va kan du verkligen spela gitarr, jag trodde..." och när vi gick vidare i en musiktävling så stod det  i motiveringen att det var spännande med blandningen av killar och tjejer.

Ofta pratade jag med andra om vårt band och försökte få ur dom vad som var bra och dåligt, alla tyckte att jag och s var bra och klagade på j och a. Det kändes då som att det var en fördel att man var tjej, men nu i efterhand så förstår jag att ingen tog mig och s på musikaliskt allvar.

Jag längtar efter en tid där det är naturligt för en tjej att dra ett gitarr-solo!

död på trappsteget för djuren

...därför vill jag ge ett vegantips.

Pasta med spenat sås

Pasta

1 Gullök
3 matskedar Olivolja
150 g Bladspenat
1 klyfta Vitlök
1 halv plastburk Körsbärstomater
2-3 dl Sojagrädde
2 teskedar Salt
1 halv Citron
1 halv knippe basilika

1. Sätt på vatten till pastan med salt i(lägg i pastan när den kokar)

2. Fräs löken i olivoljan tills den blir mjuk
3. Lägg i spenaten
4. Pressa i vitlöken
5. Häll i sojagrädden
6. Salta
7. Pressa i citronen
8. Lägg i basilikan
9. Lägg i tomaterna
10. Koka tills tomaterna är lagon mjuka, dom ska helst inte spricka och bli kladdiga

Servera med vitt vin mmmmmm....

död på trappsteget för feminismen

Feminismen och dess mening står och knackar på hos det svenska folket men når inte fram, vad står ivägen? Forskare som Annica Dahlström gör det definitivt och jag kan ana att en viss våg av en lättnandes suck spred sig i svenska hem när hon släppte sin bok "Könet sitter i hjärnan" på samma sätt som jag i dag suckade av lättnad när jag läste dn i morse och antar att en stor del av sveriges feminister också gjorde det. De som suckade i de svenska hemmen har en anledning att med hjälp av en forskares ord inte öppna dörren och jag har en anledning att tro att det finns hopp:)

Varför är det så viktigt med manligt och kvinnligt? För vem är det egentligen viktigt? Vad kommer förloras i slutändan om alla könsroller suddas ut? Och vem bryr sig om 100år när allt kommer omkring.