OBSESSIVE

ja. jag är inte den som tar en sak i taget tänkte jag. sen kom jag på att det är jag visst det. det är ju precis det jag gör. och. och. jag blir totalt besatt. ingen kan rubba mig. lite som med scarlett just nu. och med min röda nya kompis. och ja. 175% minst. är insatsen.

men ibland måste man välja bort det obsessiva. och tex ta hand om en kompis. eller två.

imorrn blir det jordens första nyktra valborg. mest för att jag kommer va så mycket piggare än alla andra. vi får se hur det går dock. alkohol är ju en drog. precis som scarlett. och som den röda tjejen med fel nummer.

my head spinning round.

anywhere I lay my head

haha scarlett tog revansch! shit man kan nästan tro att hon är ett geni. lyssna.

aldrig rätt tid. aldrig rätt plats.

O jag var kär o du var kär o jag stod här o du stod här
Hissnande tankar som vi båda tänkte. Jag tänker dom nu men vad tycker du?
Vad hoppas du? Vad önskar du vad vill du?
Är du rädd? Är det så? Du är rädd? Du är rädd?
Om du är rädd sluta med det. Om du är bränd o rädd lägg av med det.
Lita på mig börja med det. Lita på mig sen får vi se
Om du är rädd sluta med det. Om du är bränd o rädd lägg av med det.
Lita på mig börja med det. Lita på mig. Testa det

fan markus du har så rätt.

jobbmode.

DAGENS I-LANDSPROBLEM

jag vill inte:

(1) dricka alkohol
(2) hänga
(3) träffa vänner
(4) ha kul

jag vill:

(1) jobba
(2) jobba mer
(3) vara sjukt seriös
(4) bara prata jobb
(5) få saker att hända

tyvärr så är det valborg, 3 slammerfester och en massa vänner överallt. och dessutom folk som tvingar i en flaskor med bubbel. ååh. värsta jobbigt...!

stora visioner och grymma beslut i skrapan

med en mättnadskänsla som inte går att beskriva lyckades vi faktiskt att prata till punkt. bergochdalbane-möte där dipparna alltid avslutades av smarta ord från en smart person.

galaxen is the shit!
image96
r och mister slajm klurade hårt och e ser tveksam ut.

image97
det är viktigt att se bekymrad ut tyckte familjen H.

image98
t tyckte att morotskakan var jätteäcklig. r njuter av solen och bastukänslan i lokalen.

framtiden är rätt spännande kan man säga.

here I go again

jaja. det var det. men det är lättare att göra saker man gjort förr. yes. jag hänger i.
idag ska jag åka till storstan. igår var jag duktigt och sa hejdå till laget och så. kändes ganska jobbigt. främst för att jag faktiskt vill spela och har en plats i laget nästa år om jag vill. men jag är ju ingen student som sagt. det viktigaste är ju att göra kula grejer på dagarna liksom.

igår blev det champagne och tårta i solen utanför olsson/hallbergs ställe. det var fint. goda intentioner finns.

tönt-veronica är desutom min nya idol. gissa sommar!

Vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv
Situationen e så sjuk

ps. blondes have more fun
image91

beslutsångest

det har jag nog aldrig haft.

allt är fint och bra

mm. jag njuter lite. borde vara mer stressad, men känner mig lugn som en filbunke. det kanske känns så här när man vet. så är det nog. nu ska jag glida lite på framgångsvågen och så. många fina ord i helgen. ska hälsa på min skrapa imorgon. det blir spännande. tänker separationsångest. tänker å nej nu måste jag göra en massa jobbiga saker. men tror det är lätt. är det nått jag är bra på så är det att bryta upp och åka hem. jag har gjort det förut. och ja H, jag kommer alltid tillbaks. behöver bara lite frisk luft så att jag kan komma hem och gilla läget. skogen är fin.

gick en morgonprommis i torsdags. eller var det fredag. det var i alla fall precis som en morgonprommis ska vara. skogen var lite sval. men mellan träden lyste solen. jag gick mot den ängen som man aldrig var på när man var liten. den som var långt bort. jag var lite rädd för älgar. det är jag alltid. fast nån lärde mig att dom inte är farliga så det känns bättre nu iaf. ju närmare jag kom ängen ju mer förstod jag att jag skulle vara tvungen att kasta av mig skorna och springa ut på den. den var helt solfylld och fåglarna kvittrade. jag tog ett försiktigt kliv med mina stadsskor för att inte råka trampa i leran. på ängen låg en vit sockerbit. ja det var nog inte mer gräs. eller så var den kvarglömd. solen lyste i ögonen och det var så himla fint! helt galet. jag har alltid undrat vad man gör i såna lägen. när man bara tycker att nått är helt sjukt fantastisk och inte har nån att prata med. jag sa typ "shit va fint" till mig själv(eller sockerbiten) och gapade lite. om saker känns konstiga att göra när man är med andra så känns dom ännu konstigare när man är själv. dagens lärdom.

men det tar inte slut där. jag vandrade vidare och kände ett enormt behov av att se vattnet. jag gick till ingens strand. ingen var där. bara jag. jag gick längst ut på betongbryggan och kunde inte fatta hur fint det var. vattnet glittrade av solen och det kluckade lite. jag satt där en stund. kändes faktiskt som att jag kunde andas för första gången på länge. sen sprang jag lite för jag kände mig så pigg.

väldigt mycket ett tips. att gå en sån prommis på morgonen. allt gick bra sen.

nu pirrar det väldigt mycket i magen. undra om jag är hungrig.

projektbeskrivningsskrivarpaus

häng i!

kreativ feminism

ja begreppet är myntat. av MIG! nu är världens första feministiska projektledning född. hej hej!

feministisk ordbok

många frågor, många svar. nu är det dags att räta ut.

genus - begrepp utifrån en teoribildning som används för att beskriva att könet är en konstruktion
kön - omtvistat begrepp som för vissa betyder "biologisk kön" och för andra beskriver en persons biologiska, sociala och mentala kön.
jämställdhet - att män och kvinnor ska ha samma rättigheter, innefattar ej en diskussion om genus.
feminist - en person som ser att det finns en ojämn balans mellan könen och vill göra något åt det
feminism - tvärvetenskapliga teorier om makt, kön och sexualitet

hejja mig förresten!

(2)

Det var då. När jag läste Maja Lundgren och var intresserad av maffian. Eller snarare faschinerad. Kanske var det insikten om min egna strikta medelklassidentitet eller något annat som gjorde att jag längtade. Längtade efter brott, laglöshet och en annan värld. Kanske var det redan i februari när jag såg Gudfadern. Kanske var det när min vän pratade om Hells Angels. Ja, det var i alla fall då.

Männens totala manlighet. Den hegemoniska? Den efterlängtade? Vad vet jag.

Det är spännande hur det i sverige skyfflas under mattan. Att det antagligen finns personer som jobbar med att bibehålla den svenska tryggheten. Lögnen om att vi bor i världens tryggaste land. "Dom andra" länderna är farliga. Jag tror att det vi gör är farligt. Vi delar upp. Det som inte finns och det som finns.

Jag tror att maffian finns överallt. Den sysslar med alla slags brott. Men som Maja påpekar. Det är inte tigrarna som är farliga, det är myggen. Alla dom tusentals hemska brott som görs varje dag. Och jag menar inte bara de vanliga brotten - rånen, stölderna och våldtäkterna. Jag menar de allra farligaste knotten.

Och jag ser folk gå runt och jämra sig, för att de är blodsugna. Någon snor deras liv. Myggorna suger och suger. Snart äger de allt liv i världen. Och de blir större och större. Klådan blir värre.

Ja vad menar jag?

Det här handlar om de bitna. De som blir bitna varje dag. De som tystas. De som mår piss. De som överlever. De som börjar bitas.

I OVISSHETENS NAMN

I MAFFIALAND.

kan det bli mer spännande. nopps. dont think so. jag väntar och funderar. funderar nog mer än väntar. ger upp och kommer igen. jag det är förunderligt hur hjärnan fungerar. och hur oflexibel den är. ja i alla fall min. who the fuck teached me that? ja det är veckans fråga. vem fan lärde mig det? för det är ju inte så att jag i min förvirring tänker bli essentialist. det förstår jag väl.

jag ska skriva en bok också. maja inspirerar mig sjukt mycket. den ska bara handla om jag och du. och jag tror att det kommer bli en prestation att skriva den. fast om jag släpper prettot så kommer det nog gå bra. och maffian inspirerar mig så mycket att jag nästan blir tårögd. vågar man skriva om den förresten. det är lite lurt det där. nej K, jag har inte glömt skräcksenariot på tåget. dina ögon spärrades upp och jag såg hur du höll andan. men det gick bra. det gäller att veta när man kan snacka och inte. det vet du. camorran sees you everywhere.

I CAMORRA-LAND.

STARLETT

image90
Jag vet inte om jag ska bli glad eller ledsen över att Scarlett inte är så cool som jag trodde. Hon är bara en alldeles vanlig, tråkig hollywoodskådis. Ja tyvärr. Eller såklart.
Ja du verkar lite naiv till och med. Ja, men du är ju också 3 månader minus 1 dag yngre än mig. Det kanske är därför jag känner så här. Blev lite ledsen när du sa att du ville plastikoperera dig för att inte se ut som en gammal hagga.
Jag känner igen åldersnojan. Vi kanske kan bli kompisar. Jag kan få dig på bättre tankar.

I know you?re born in 84
Half polish half danish
You started at 8 on broadway
You?re a star

You don?t believe in monogamy
Im not jealous, scarlett will marry me
All you?ve got you can like it
But what i am you will love it


When i noticed for jared leto
I felt sad for 30 seconds
Oh when i noticed for Josh Hartnett
I prayed for 40 nights

Hihi. The teenagers omogenhet regerar.

Ju mer jag tar reda på om dig, ju mindre gillar jag dig. FY!


en dag av - one day off

idag har jag skolkat från det mesta. till exempel föreläsningen om kvantitativa forskningsmetoder. istället har jag. surprise hälsat på. ätit en chokladglass. en chokladmuffin. gått åt fel håll. ringt många samtal till en som inte svarar. tittat på AA. listat saker. rensat skallen. blivit smyg-kladdad på på bussen. varit på ställen jag inte varit på förut. köpt 5 apelsiner fast jag är allergisk mot dom. men det gick bra. fått insikter. inte direkt bestämt mig - men ska chilla och gilla lite. insett att jag snart kommer behöva ta stora beslut. jaaa. tjoho vad roligt! good day.

nu bästa boken och te.

kärleksförklaringen

idag har jag skrivit en kärleksförklaring. det var spännande. den blev lite som en roman.

i övrigt så är allt fint. men lite trött. och sliten. men jag gillar många och många gillar mig. det är min största drivkraft. numero uno!

hasta mañana. hasta luego.

jag är full...

med saker att göra. så jag tar en paus. håll ut vänner!

HELT SÄKER

på det mesta. ja så känns det. jag är övertygad om en massa saker. jag skulle kunna övertyga vem som helst. så mycket tror jag på saker. jag tror jag vet vad jag vill för allra första gången. och jag kommer inte vika mig den här gången. sluta oroa er. this is the right thing! det enda jag inte är säker på är om jag ska gå på Kate Nash och om jag kommer in på Slick. men vad gör det om 100 år? jä

shit vad fin du är förresten.

ibland gör man rätt, ibland gör man fel

Jag gör fan allt rätt just nu! Och kan ni gissa soundtracket i Skrapan? Det kan jag.

Ny mysik i mitt liv - lista:

1. Markus Krunegård - Ibland gör man rätt, ibland gör man fel
2. The Teenagers - Starlett Johansson
3. Britta Persson - Cliffhanger
4. MGMT - Electric Feel
5. Fiest - My moon My man

Den här helgen är:

- Mys på Idyll
- Kate Nash!
- SLICK
- Arvikaworld

Snart exploderar det.

hemlängtan?

I hela mitt liv - hela mitt liv,
det känns som jag hör hemma i
a-a-a-arvika paradis
och känn dig inte skyldig om du möter mig där

LUNCHPAUS

image84
Gissa gott!
image85
Så här ser det riktiga chokladmonstret ut.
image86
Olov i en ipod.
image87
Olov som är en pc-användare behöver lite hjälp av mac-emma.
image88
Och jag då.

Mysigt värre. Nu fortsätter inspirerande jobb.

KOMBO

O sa att det visst går att kombinera Kate Nash och Slick. Det fick mig att fundera lite.
Varför måste man välja bort något som man gillar bara för att man ska göra något annat? Varför heter det att man inte kan äta kakan och ha den kvar? Jag vill vara tvärt emot och säga att det går. Det handlar bara om att komma på en plan. Ett funkis liksom. Att tänka längre. Att tänka kortare.
Kanske går det inte att vara på två ställen samtidigt, men det går ju att vara på olika ställen olika gånger. Det går ju! Och om man väljer att vara på en plats mer ett litet tag så finns ju den andra platsen kvar. Gör inte en så stor grej av det säger jag.
Men tanken slår mig att det också att värt att ta ett beslut. För en gångs skull. Att inte bara skylla bort mig och undvika att ta det där jobbiga beslutet. Eller att inse fakta någon gång.
Fast jag tror inte att det är så. Jag är ett levande bevis på att man kan ändra sig. Gärna hela tiden. Det är ok. Det funkar.
Jag är nog stolt över att jag har gjort så mycket ändå. Om jag för länge sen hade bestämt mig för var jag ville och kunde, då skulle jag ju aldrig gjort dom där sakerna. Faktiskt.
Igår pratade Birgitta Stenberg om tresamhet. Hon menar relationer. Att hon tror att om folk skulle leva tillsammans tre och tre istället för två och två skulle inte lika många hemska saker hända i hemmen. Jag funderar på att man kanske kan ta resonemanget om tresamhet till andra saker. Exempelvis när man funderar på vad man ska göra, var man ska bo, vem man ska vara kär i osv. Det finns ingen den rätta! Jag tror inte det. Det finns många den rätta. Många platser, jobb, yrken, personer, infallsvinklar, nöjen, musik, böcker. Och jag tror det kallas liv.

nu är jag pepp.

så dä så. önskar dock att det fanns mer tid. åh allt är ju kul.
veckans krock - slick och kate nash BUUUUU.

non balance

jag och livet är inte riktigt i fas med varandra just nu.

jag borde:

- läsa 500 sidor om kvalitativ forskning
- skriva rent min intervju
- träna
- köpa gummiband
- blogga(inte bara mitt fel)
- engagera mig mer, så jag slipper bli arg.
- skaffa en don kulics bok
- göra massa saker med min fem-utbildning
- adressändra
- ringa m och j
- köpa en mopp(försökte, men den fanns ju inte)
- tvätta
- lyssna på myspace-musik
- fixa försäkring
- skriva projektansökan
- svara på mejl
- skriva en handlingsplan
- kolla upp några band
- skaffa mig ett jobb som jag får betalt för

och jag vill:

- sova(13 timma i natt räckte tydligen inte...)
- dricka vin
- pussas och kramas
- läsa i min bok
- se en film med en mysig person
- lyssna på cut copy.
- hänga med roliga fs

idag har jag dock varit duktig och tagit tag i mitt hem. handlat. städat. köpt disk-grejer.

nu jobba lite och sen kanske gratisfilm.