"It's in the trees! It's coming!"

image48
Take my shoes off
And throw them in the lake,
And I'll be
Two steps on the water.
image49
I need la la la la la ya yo ya yo
Your love!

ps. önskar jag kunde kråma mig som
du

KÄRA JULIANA.

image43

jag hade glömt dig. förlåt. du var min första "artist - som ingen annan visste om" och grejen är att fortfarande ingen lyssnar på dig, trots att jag tjatat om dig sen '99(jag ä ju tuff och har inflytande...). tror inte att det beror på att du är dålig utan kanske för bra och intelligent för massan eller... Without any doubt, I believe that if Juliana Hatfield had a penis, she would be a bigger star than she is today - skrev en smart person och tragiskt nog är det nog sant. upptäkte dig pga världens hittills bästa tidning drrling, laddade ner my sister på world wide web och lyssnade på den 1000 ggr. bara så du vet.

I hate my sister, she's such a bitch.
She acts as if she doesn't even know that I exist.
But I would do anything to let her know I care.
But I am only talking to myself 'cos she isn't there.

I love my sister, she's the best.
She's cooler than any other girl that I have ever met.
She had the greatest band, she had the greatest guy.
She's good at everything and doesn't even try.


och jag gillar dig fast du är lite motsägelsefull och velig.

image44
och snygg. If I met in a closet with you. har aldrig gillat every breath you take så mycket som för din skull.

image42
Hey, can I get some base?

image45
everybody loves me but you. sjöng du och jag förstod precis.

image46
Little white boy would you be my slave? The mighty Juliana Hatfield.

dags att kämpa.
http://www.myspace.com/julianahatfield - LYSSNA! SPRID! gör henne störst!

I gave him an offer he couldn't resist

al är min idol. han är så tuff.

chansa mer.

Har funderat mycket över det här med universitet och utbildningar och så och ju kommit fram till att det inte är min grej, men ändå så vill min hjärna, fort jag har bestämt mig för det få mig att ändå gå en utbildning. Det svänger och svänger. Alltså problemet egentligen är nog att jag skulle vilja gå en utbildning, fast inte gå den, eller mer kunna allt och kunna säga att jag har gått den, fast inte lägga ner nån tid på det... I en annan värld tror jag nämligen att det skulle vara möjligt. Eller så handlar det bara om att jag är fattig och att jag måste försäkra mig om att jag inte blir utsatt för detta igen och det kommer jag ju definitivt göra om jag bestämmer mig för att plugga, samtidigt som jag då faktiskt säkrar en inkomst i framtiden på ett annat sätt. Det är lite svårt. Jag lever ju mer för dagen än framtiden. Tråkigt/fattigt nu - kul sen. Nej tack. Kul nu, kul sen! Man kan ju inte chansa liksom.

Något som jag inte ska bli när jag blir stor är hora. Horor blir lurade av poliser utklädda till clowner och åker fast.

You get mistaken for strangers by your own friends

stora planer på g

shit jag är så lycklig. this is big.

he got nothing no, he got nothing at all

Please kill me
Oh baby don't kill me
Just don't bang on about yesterday
I wouldn't know about that anyway

sorry, en av världens mest tragiska människor (som jag inte gillar) har tyvärr gjort denna fantastiska låt.

wee

Arvika innebar:
Familjen H&J. Djupa snack med världens bästa. Styrelsemöte. Lasagne off the recept. TP efter tunga besked. Ecologica(Claro!). Lunch på Fritz med Linus lus. Ett bus. Lite sömn. Bra nyheter. Deathcab-släpp och lite hånskratt åt en viss konkurrent. Pepptalk med F. En snabbis med K som kom från Köpenhamn och tog två Jonas med sig. Chokladte. Sjuk vän. Nya flippflopptofflor. Brevet-mysteriet löstes. Mys. Ett rolig telefonsamtal. Bror duktig med nice affisch. Prat om när jag och G hade samma musiksmak(96-97). Två fötter stukade. Hets och skoj. En glömd kamera(misstänker jag). Och death cab. It's Electric!

Och det finns kvar.

REHAB

Önskar jag fick åka till ett hem med bubbelpool och med papparazzis i varje vrå, men tyvärr är det inte så glammit(Linsey kanske inte heller hade det så glammit iofs). Simma lugnt och gnugga gummiband är grejen.
Jag tror dock att kanske dubbel inflyttningsfest och besök hos syster är den bästa medicinen. Förutom 100 diklofenak då. Snacka knark-rehab, fast tvärt om då. Som nån vis person sa "Allt vitt pulver är inte mjöl"

a melody softly soaring through my atmosphere

kaffe 25 spänn, no thanks!

Tycker Stockholm är fantastiskt på många sätt, men vad är det med att kaffe kostar 25 spänn, hallå det är vatten och lite pulver. Det ingår oftast inte ens påtår och koppen är skit liten. Högst 18 kr(helst 15) och påtår på det, bojkotta kaffeutsugarna. Hejja Edenborgs!

Appropå det måste jag berätta om fin småstadsgenerösitet. Efter att fått det roliga beskedet att jag måste vila minst 3 veckor, efter att verkligen ha tjatat mig till att få komma till en doktor på vårdcentralen i Arvikas jourtid, efter att ha ringt tusen gånger, efter att tillslut faktiskt också kommit till en doktor som jag till och med tror att jag kan lita på och efter att ha fått tipset att köpa ett 1 cm högt inlägg att ha i skon går jag till Apoteket Älgen. Jag frågar om dom har inlägg och det visar sig att dom bara har mjuka inlägg (doktorn sa hårt), säger apotekaren "men du, kolla här" och pekar på sin sko/häl "jag har köpt dessa på en skoaffär, dom kostar 6 kr st" sen babblar hon om ur många skor och inlägg hon har hemma för att hon bröt benet och det blev kortare bla bla bla. Det var kul. Jag går till Bohmans skor och frågar efter inlägg, jag får testa lite olika alternativ och bestämmer mig tillsist för ett par i kork. "Ja, det blir 15 kr" säger hon. Jag letar frenetiskt efter kontanter, känns lite töntigt att betala med kort. Hon ser och säger, ja det är sant: "men du kan komma tillbaks senare eller imorgon och betala, du ska inte behöva dra kortet för detta". Jag lyckas skrapa ihop 13 kr och betalar med det. Yes jag tjänade 2 spänn, det är en tradera biljett häm igän!

you might need me more than you think you will

Och brevet är hittat, fast på helt fel ställe. Typisk. Jag=klant.

bad news

jepps. det blir inge mer volleybollspelande för mig this season... 100 voltaren senare ska jag va frisk. buhu...

www.brommavolleyboll.se

psst! läs matchref mm.

coolast.

ursäkta, jag är nog coolast.

jag och min kompis skrapan...


Det är som att hon(skrapan) följer efter mig när jag är ute och går... snacka stalker!


arvikaaaa

yes. efter en fantastisk helg med mammor, pappor, lagom öl, lite för lite volleybollspelande, en förbättring i hälen, andy warhol, sky bar(!) med panorama utsikt och drinkar för 140 spänn, 2 vinster, yatzy med anton, födelsekalas för siri(en annan), fulöl, kaffe, ingen emma, irrande efter busshållplatser, gudfadern, tjockis-nojja, no äcklig melodifestival, haltande, bra tips, voltaren, regnskog, thaimat, nicoline&duncan, lite kramar och ett och annat mer så tänkte jag ta en sväng häm te värmland. me like.

valerie solanas är fortfarande cool, trots mordförsök och annat.

ps. färgen och det groteska/vulgära kommer tillbaks.

love is only a feeling

...som dessutom är konstruerad.

man?

Det finns inget ord för alla de män som hoppat av maktens definition av män. - skriver Maria-Pia Boëthius - Bland kvinnor finns ordet feminist.

Visst har hon rätt! Alla män vill väl inte vara "män"?

feberdrömmar om ett hjärta

"stockholm vaknar långsamt
på droger och på sorg
snön hyr ut sin oskuld
till hela kungsholms torg
det känns som när jag kom hit
way back in 93
en ynklig rad av fotspår
en okänd kontinent"

Efter ett dygn i dimman ser jag klart igen. Solen skiner men det verkar vara svinkallt. Kan nog skylla på sjukdom och inte gå ut idag heller. Såg Svts serie "Om ett hjärta" igår och förväntade mig en kass svensk serie, men får en feministisk genomtänkt upplevelse, en skildring av en kamp som till viss del fortfarande förs, men som här skildras för 10 år sedan. Viktigt att ta upp ämnet igen och få lite debatt.

En massa läkare går ut och säger att det inte är sant, så här är det inte. Att göra en sån här serie gör bara folk rädda i onödan. Läs deras artikel i
DN.

"Serien, som Solveig Ternström betonar är fiktiv, har hjärtspecialisten Karin Schenck-Gustafsson som förebild för huvudrollen. Schenck-Gustafsson forskade under 90-talet om hur kvinnors hjärtsjukdomar behandlades i vården. Resultatet var nedslående. Det visade sig att kvinnor ofta fick sämre eller felaktig vård eftersom alltför lite av hjärtforskningen gjordes på kvinnor." DN

SvD lyfter att serien speglar en verklighet för 10 år sedan och att det har hänt mycket nu ex. kommer för första gången ett avsnitt om könsskillnader i socialstyrelsens nationella riktlinjer för hjärtsjukvården som kommer ut i februari.

Andra artiklar finns bland annat i gt och expressen.

Blir alltid misstänksam när experter istället för att mötas i en debatt går ut och förnekar något så totalt, varför skulle serien ens sändas om det var totalt påhittat, varför skulle det inte vara bra att föra en sådan debatt och varför skulle det inte vara bättre för kvinnor att veta att de kan bli behandlade orättvist så att de faktiskt kan ställa högre krav? Jag förstår inte, men det gör jag sällan...

Jag tycker att serien speglar en verklighet som vi lever i, inte enbart i det medicinska, utan också på det sätt som Mariannes karaktär kämpar mellan privatliv och arbete, som många kvinnor gör även i dagens jämställda sverige och på det sätt som hennes arbete inte tas på allvar av kolleger och till viss del ledning, som också tyvärr är en del av verkligheten.

Ternström säger: "Alla är överens om att det blivit bättre, men frågan är: Hur går vi vidare?" Jag håller med. Detta var menat som ett avstamp mot en bättre framtid.

ENVISast

idag slog min enorma envishet tillbaks på mig. jag kan knappt gå, mindre springa och inte alls hoppa. yes! bra jobbat. som vanligt har jag också ont på ett ställe som ingen hört talas om tidigare och ingen vet vad man ska göra för att få det bättre. hejja.

idrottslärare kanske är nått...? eller inte. testade lite idag och tränade junisar(veckans ord annars) och jag tror det räckte. hihihi hehehe fniss fniss fniss. tänks.

men iaf. sista hemma matcherna i helgen. medborgarplatsen. lördag 14.45 och söndag 15.45. köm och kölla!

ursäkta får jag äta tusen kilo godis nu? JA. har hört att det hjälper att heala hälar.

måste styra hit festen, för jag kan inte gå nånstans. typiskt.

kaffe=hälmedicin?

kallsvettningar. hjärtklappning. nej, det hjälper inte.

one is not born a woman.

"To resfuse to be a woman, however, does not mean that one has to become a man."

Som en hyllning till studierna som är motiverande den här veckan, vill jag visa lite fin dokumentation av min studieteknik. Monique Witting är dagens hjälte.





Stockholms svar på Ritz(perfekt service, begagnade möbler och personlig touch) är mitt nya favvo. Att läsa med ett konstant mummel i bakgrunden kan vara bättre än total tystnad som kan inkludera skrap, andning, host mm. som erbjuds på universitetet.


Som vanligt kan det ibland vara svårt att göra sig förstådd i verbala sammanhang om man är mig och då måste man ibland ta fram en liten skiss. Försöker förklara hur man kan angripa makten från två håll. Det ena är "kvinnokampen", det andra är isärpetandet av begrepp och strukturet utifrån/uppifrån(enl. poststrukturalismen). Jag försöker hävda att man måste göra båda och hela tiden för att lyckas. Som H sa, man bör vara en strategisk essentialist. Använda det som behövs.


Genus handlar till stor del av relationen mellan män och kvinnor. Men det "nya"(det kom för typ 20 år sen) är att blanda in andra kategorier för att göra genusvetenskapen tvärvetenskaplig genom intersektionalitet. Där kommer sexualitet, etnicitet och klass in. mfl.


Ibland måste man göra annat på föreläsningar ex. spela luffarschack(jag vann!)


Vår coolaste föreläsare hade alltid detta tryck på sin tröja. Så rätt! Jag tror hon genom detta vill hylla Butler och imitationen av imitationen.


Illustrationerna är viktiga. Har avverkat 4 pennor sen jag flyttade till stockholm(!).


Det viktigaste är att teori möter verklighet, det har jag alltid sagt. Tyvärr var detta inslaget det mest deprimerade på hela kursen. Tanken var att personer som jobbar praktiskt med jämställdhet skulle komma och föreläsa och inspirera oss genusstudenter, men det var så genom-kasst att vi gick därifrån argare, mindre motiverade och mer deprimerade än vi någonsin varit. Det var 6 personer som pratade om olika saker. Ingen hade ett genusperspektiv... ingen maktanalys, ingen socialkonstruktivism, ingen poststrukturalism. Inget(!) som vi hade läst om.


"Kanske hade du lite brottom?" Jag tror Caludia tog i från tårna i sin kritik av min katastrofala uppsats. Jag är nöjd att hon träffade så rätt.


Hejja genus!

kära i varann.

idag sa vår föreläsare att killar som väljer killar egentligen är kära i varann fast dom inte vet om det själva. vi skrattade lite. men så rätt!

idag sa e att hon ville att jag skulle blir fot i friskis, det vill jag med! jag tror dock att hon är lite smyg-inspirerad av judith och vill vända och vrida på begrepp.

vin, yatzy, popcorn och hemlisar är kvällens tema. me like.

måndagsfika


vi drack kaffe och albin slängde saker på golvet. johanna ska gå en fotokurs(och jag kanske också borde...)

Du vet vad jag är, men inte vad det betyder.

Judith Butler. Längesen jag var imponerad av någon djupa intelligens som idag, watch this! Om en identitets flyktighet och om hur en identitet skapas i handlingen skriver hon följande:

"Att säga att jag "spelar" att vara en är inte samma sak som att inte vara på riktigt utan betyder att hur och var jag spelar en är det sätt på vilket detta varande blir etablerat, instiftat, cirkulerat och bekräftat."

Om hur identiteter skapas i förhållande till varandra skriver hon:

"Det imiterade reproduceras i viss mån av imitationen."

Hon är starkt emot kategorisering och användandet av begrepp utan att ifrågasätta dess flyktighet och frågar sig:

Hur kan man använda ett begrepp och samtidigt erkänna dets temporära eventualitet?

Och om begreppens åteskapande av sig själva skriver hon:

Kan "jaget" någonsin göra en rättvis upprepning av sig själv?

Jag vet, det är ur vissa synvinklar totalt oförståligt, men totalt genialt om man läser sakta och andas(och i viss mån lite mindre taget ur sitt sammanhang). I'm impressed!

Du vet vad jag är, men inte vad det betyder.


VINDEN VÄNDE!

i helgen har jag utforskat södra sverige och åkt på vägar jag aldrig åkt förut. vi kom hem med en vinst och en förlust och jag som matchens lirare! wow. vet inte vad som hände. men allt blev bra igen. they played my music.
nu ska hälen och axeln få välförtjänt vila, trots att jag läängtar till träningen, men vi får vänta becki!
jag känner mig inte heller längre så missplacerad i älvsjö och tror det kan bli världens bästa extra-knäck!

this week. plugg om sex. fiska om älvsjö-festivalplaner. fika. heala hälen(!). träna junisar. nya pakter. inga långa promenader. kant satsning. köpa voltaren. leva utan pengar. m&p. elitserien?. pia. claudia. solsken. jobb?. yalla!

Oh, how can, how can you ask me again,
It only brings me sorrow.
The same thing I would want today,
I would want again tomorrow.

with every heartbeat.


BRA

bra musik(danger)
bra sällskap
bra väder
bra idé
bra känsla
bra drop in tvättstuga
bra skit!
bra kaffe

dålig
fot/axel(fast det gills inte/finns andra alternativ)

Jag REAr ut min själ.

I'm cheap. Jo så känns det... men jag tror det börjar ge resultat. Jej.

KUNSKAP

Kan inte sluta förundras över hur människor systematiskt följer de strukturer som samhället(?)/normen pekar ut som det rätta. På SU går det 10 000-tals studenter som alla väljer att lägga en bit av sitt liv på att utbilda sig för att sen kunna få ett jobb. Många läser säkert något som de tycker är intressant, men hur många tycker det är intressant att läsa saker och inte få praktisera dem? Är det meningen att man ska få kunskap, trycka in den i hjärnan, för att sen vänta 7 terminer innan man faktiskt får använda den? VA? Och hur ska man då medan man läser överhuvudtaget kunna gå djupare i något utan att testa? Hur kan man se kritiskt på sin utbildning utan att ha någon egen erfarenhet i ämnet? Hur kan man nå längre, upptäcka nya saker, utan erfarenhet? Och hur, hur, hur, ska utbildningarna utvecklas om studenter inte lär sig att testa sina kunskaper under tiden de läser?
Nummer två jag är upprörd över är ineffektiviteten. Två föreläsningar a 2 timnmar och typ 100 sidor att läsa i veckan är ett ganska vanligt upplägg på de humaniora/sammhällsvetenskapliga kurserna och programmen. Det är ingenting! Det är meningen att man som student ska studera på heltid, men det är helt omöjligt att fylla en hel vecka med så lite att göra. Totalt omöjligt. Det leder istället till att studenterna gör andra saker, engagerar sig idellt, jobbar, tränar bla bla bla som i sin tur tar så mycket tid att de glömmer att plugga och får sämre resultat. Mer press=mer motivation. Det ineffektiva i det hela är ju att samhället som ju skriker efter spetskompetenta nyexaminerade studenter väntar i onödan två år förlänge på studenter som skulle kunnat klara av en utbildning på 3 år istället för 5 om dom bara hade haft möjligheten att studera på heltid på sina heltidsstudier.
Nummer tre jag är upprörd över är allt läsande. Hur otroligt gammaldags är det inte att tro att kunskap=text. Kunskap är handling, no more. Ok, det finns olika sorters kunskap, för att kunna handla kanske man måste läsa något lite eller alternativt kanske fråga någon som vet, men jag återkommer till det jag skrev där uppe. Man kan inte bara läsa, man måste testa kunskap, annars lär man sig inte ett skit. Bara ord. Ord som inte har någon mening utan sitt sammanhang, som inte betyder något om det inte finns en verklighet bakom.

Bye bye university!

can't you see what you done to my heart and soul?

this is a wasteland now

det var en natt på collideascope. vi dansade som galningar och mötte en svensk(high five!). han var lik richard ashcroft, det var därför hans vänner kallade honom ashie. och han fick sova på golvet.

We spies, we slow hands
You put the weights around yourself
We spies, oh yeah we slow hands
You put the weights all around yourself, now


det var en kväll i ett utland. vi sprang, jag drog dig i handen och jag hoppade, in i massan, du spydde runt ett hörn... jag var full, men du var fullare.

arvikafestivalen i mitt hjärta. missa inte INTERPOL!

kika på min favvo långsamma händer

please stay for a while...

kom igen solen!

ser fram emot:

se bebisen
grymma matcher i helgen
träffa j
öl ikväll?
promenad i solen
slå slemma i yatzy igen:)
våren
stora planer!

just dä!


backlash

är sugen på att gifta mig, skaffa barn, hus och göra allt... raka benen, skaffa hair exstensions, noppa ögonbrynen, göra fransk manikyr... ja allt på en gång. snälla! jag glömmer inte att jag är kvinna. definitivt inte.

plutt

trodde inte att man kunde vara så liten, its imposible(latino way).
det snurrar verkligen i huvudet på mig. naturligare än det här finns inte. och jag tror ju inte på naturen.

svart man eller vit kvinna?

inatt gäller det tydligen. yes we can! eller täck-socialistisk sjukvård, det är frågan?
rasism mot sexism(?).
hur gör intersektionaliteten, postkolonismen, tvärvetenskapen och allt vad det heter i det här läget. må bästa peep vinna, men jag tror att kvinnoförtrycket slår förtrycket mot svarta... vad tror ni? loose, loose. win, win. its a situation.

fatburen - i dont understand.

kulturkrock?

har aldrig kännt mig mer medelklass/lantis som idag. roligt att få kämpa med sin spontan-sociala sida... eller nått. jag förutsätter framgång(som alltid) och går vidare. yes!

mac - inte i mitt hjärta

herregud denna mac-hysteri. överskattat säger jag bara. bara yta. inget att ha. :)

stolt dubbel-moster!

!!

pop-promenad på västerbron

pop-promenad

å gissa, vi såg 3(!) kändisar... wow.

tänk vad ett litet brev från en vän kan göra.

I wish you would be mine cause i don't want to be with anyone else but you
we could party big time in our marble house with coca cola in our veins
dont think twice it's alright, with bottle rocket we would kill the blues
i wish we could keep the car running, helplessly hoping like when we were young
maybe we could go for a tire swing when we are four and twenty
and while we listen to overtyr 3, dream of pistols and tiny dancers


är du på?

first day of your life

This is the first day of my life
I swear I was born right in the doorway
I went out in the rain suddenly everything changed
Their spreading blankets on the beach

Yours is the first face that I saw
I think I was blind before I met you
Now I don't know where I am
I don't know where I've been
But I know where I want to go

till fina syster. idag blev min familj stor, större, störst.

solen lyser i 1017.

solen lyser i 1017.

s och e.

haha

jag särskrev vecko revyn. rätt åt den.

vem bestämmer att man inte får särskriva, det har jag alltid undrat.

vem bestämmer?

det kan nog vara den fråga som snurrar mest i mitt huvud. okej. hej.

hårpanik.

appropå rätt och fel. hur hemskt kan det va med lite hår. om man inte kan acceptera en människa för att den har hår på fel(?) ställe, vad liksom hur vadå tänker man då angående människan i allmänhet? vad är ok? döda? hår på benen?
jag tror att alla tror att alla andra tror att du tror att alla andra tror att alla andra ska tycka det är äckligt bara för att vecko revyn säger det, fast ingen tycker det egentligen. sådäså.

citat från fältet:

"alltså damnmarks landslag hade såhär linnen och spelade i och när dom lyfte på armarna så hade dom liksom buskar under armarna, fy fan vad äckligt!"

mm...

"alltså skit jag kom på att jag inte rakat mig på en hel vecka, jag tycker inte det är äckligt, jag bryr mig inte, men jag ville bara säga det ifall ni tycker det, vissa gör ju det."

jo...

"har du rakat dig på benet nu? höhö." "ja, fast bara på det du ska ta på. hehe. det finns faktisk dom som inte rakar sig om benen."

är det sant?

exakt vad är äckligt? undrar jag mest hela tiden.

different, different.

äktenskap=man+kvinna?

En kvinna ringer in till radion och tycker att det är onödigt att homosexuella ska få gifta sig. Det blir så förvirrande. Hon säger också att det bara är så, äktenskap ska vara mellan man och kvinna. Man måste skilja på det, eftersom det är olika saker. Och för barnens bästa är det väl bättre att föräldrarna är gifta(=accepterade?) - säger programledaren. Nej, det är inte så noga. Bara man skiljer på det, säger kvinnan... sen tjatar hon i 5 min om hur specifikt viktigt det är att vi skiljer på det. ööööh

Det är så otroligt viktigt att dela på rätt och fel. Det är också så otroligt viktigt att placeras i rätt kategori, att inte blanda ihop och förvirra. man/kvinna, hetro/homo, rik/fattig, svensk/invarndrare, gammal/ung, svart/vit, tjock/smal. alla dessa kategorier, dikotomier, betyder att vi också kan rangordna och gör vi det så är det alltid nån som förlorar, blir diskriminerad, marginaliserad. Jag är så trött på rätt och fel, fattar ingen att det bara är nått vi lär oss. Det handlar ju om vad man är van med, vad man accepterar. och kom inte och säg att det är genetiskt, då dör jag.

varför inte mer fokus på likhet, vad vi kan ha gemensamt. eller om vi måste prata om olikheter, vad kan vi lära oss av varandra...

jag förstår inte hur man kan ha en åsikt som man vet skadar någon annan. det handlar ju bara om det. easy. tänk före du pratar. typ som man lär sig på dagis."  ååååh jag blir så trött på idioter.

skönt med ett gott skratt på morgonen dock. höhö. idiot.

1 poäng.

joråsatt det är ju alltid nått.

mat och vänner.

mat och vänner.

det var sååå gott och min mage vill bara va en ballong alltid. jaja.
imorgon ska jag vara bäst.

aktivism.

dagens ord måste vara handling. och ja, kanske är det tristessen som lurar fram handlingskraften i mig, fast jag har liksom inte tråkigt, så i så fall är det min kropps/hjärnas sätt att hindra mig från tristessen och inte mitt medvetande eftersom jag aldrig hinner ha tråkigt. ah.
aktivism betyder nått annat, mer radikalt. jag är en dålig aktivist. jag har en massa åsikter, men gör mindre. fast åsikterna är tänkta att peppa andra att aktivera sig. nä. så dålig är jag inte. det finns dom som är sämre.
snart kommer e hem. jä. känns som det var en evighet sen. verkligen. hon har fått lite av det som jag vill ha. och dessutom kanske hon har min post med sig.
fick en inbjudan att aktivist aktivera mig, jag tror inte jag vågar.

jag har en vän med en gratisaffär, dä ni!

jag har en vän med en gratis-shop, dä ni!

om jag hade en sån här utsikt så skulle ja va nöjd...

om jag hade en sån här utsikt så skulle ja va nöjd...

bara gört.

en dag skrev elin alvemark i sin blogg att hon tröttnat på politik och det kändes som att jag var hon, eller att hon var jag. precis så känner jag. hade inte förstått det innan. jag tycker det är tråkigt med politik. jag tycker det är coolt med business, göra, inte snacka så förbannat! eller skriva så förbannat. do do do.

idag har jag gjort följande:
skaffat mig ett jobb.
köpt ett träningskort på avbetalning(ja jag vet inte smart, men likviditeten är kass)
köpt bananer för 9.90 kr/kg (typ 10 st för 12 spänn) I know, avis eller hur?
producerat en bra text - obligatorisk tråkig uppgift i skolan som jag lyckades göra rolig
kommit på att jag ska göra b-uppsats om tha music business

ok, inte så imponerande hmm... måste leva mer som jag lär(fast lär mig ju att läsa texter/vara passiv...). fast det är coolt att jag fick jobb som dessutom inte är ett tråkjobb utan ett brajobb, som nog kan bli riktigt bra. yeah.

stockholm regnar bort. I want this.

stockholm regnar bort. I want this.

hur blir man nöjd?

detta diskuteras livligt på P3 idag. bra eller dåligt? känns svenskt, negativ grej. våra föräldrar kunde nog nöja sig med att vara nöjd. jag vill bara bara bli nöjd. jag vill ha MER! vi är aldrig nöjda, alla förhållanden tar slut, folk tränar ihjäl sig. där är hemskt! Är nöjd = lat? Är du nöjd och lat? Är du nöjd? Hur blev du nöjd?

jag håller med. och inte. jag är nöjd med att inte va nöjd. jag förstår inte den som förknippar att vara nöjd med något positivt. jag förknippar nöjd med typ. inte göra nånting, fast det går bra ändå = dödstråkigt. fast samtidigt är det ju jobbigt för personer som tror att man måste vara nöjd och därför inte är nöjda med nått, framförallt inte med sig själva. dom kanske skulle överväga att bli nöjda istället.
har insett att folk pratar om att om man inte kan vara nöjd just nu, så kan man försöka garantera att man kan bli det i framtiden ex. genom att bestämma med en ok partner/kompis att ifall man inte hittar nån annan så kan man gifta sig. blir det inte oftast så att man väljer den vägen ändå i slutändan då också blir man ändå inte nöjd för att det bara var en b-plan? Komplext.
kanske är det också så att en sak kan vara nöjande ett tag, fast sen tröttnar man och är inte alls nöjd längre.
Lösning: Vilja ha mer! Tro att man är värd det bästa! Och alltid ta en utmaning när man får den.
jag är nöjd när jag inte är nöjd, fast ändå nöjd med det. eh.

"you take my breath away..."

jorå, du gört. fast du dog på trappsteget, så dä så.
kate regerar iaf!

    You said I must eat so many lemons,
'cause I am so bitter.
    I said "I'd rather be with your friends mate,
cause they are much fitter"

önskar ibland att det fanns fler som var lite busiga, ok jag gör en bästa bus lista:

1. ljuga att man läst en text på svenska och sen citera den på engelska
2. låtsas glömma en person, fast man egentligen kom ihåg den
3. skicka ett sms om nått med polisen...
4. äta en hel chokladkaka på en endaste gång
5. köpa nått jättedyrt fast man inte har några pengar och måste leva på havregryn och stuvad spenat från willys för 5 kr resten av månaden

ok, jag är inte så häftig, men det går bra ändå...

"...endless variety and monotonous similarity"

Glömde visst att skriva ett tag.

Jag är lite attraherad av möjligheten att angripa från flera hål samtidigt. Ett konkret exempel skulle vara att föra en kvinno-kamp och samtidigt föra en könlös anti-kategori-kamp with no women talk. hur? ja den som ändå visste, men visst är det en så kallad tempting thought?

"I praktiken så blir det problematisk att definiera problem om vi ska föra en könlös kamp, ska vi i så fall prata om en hierarki som förtrycker utifrån kategorier som vi skapat och utifrån det definiera problem? Kan vi nämna kategorierna utan att det skadar? Kan vi utan att prata om innehållet i diskurserna styra dem åt det hållet och kontrollera dem så att vi kan få ett rättvisare samhälle? Ofrånkomligt så känns det som att kampen skulle avväpnas och inte längre vara gemensam för den förtryckta gruppen samtidigt som det känns som att uppdelningen i dagens jämställdhetspolitik är totalt överdriven och precis som poststrukturalisterna säger obönhörligen verkar göra mer skada än nytta. Kanske bör vi enas om att det är viktigt att bryta mönstret att återskapa normerna kring kön, men att i det konkreta förändringsarbetet ta hänsyn till de kategorier som vi har skapat och angripa från två håll."


Vem är denna smarta skribent? Jo, jag, faktiskt. Jag fick en kaffe!