Hörde något som fick mig att tänka...

Just nu är ett våltäktsfall i Stockholm omskrivet i medierna. Den misstänkte väldtäktsmannen har tidigare varit misstänkt för en annan väldtäkt där fallet blev prövat i tingsrätten. Tingsrätten lät mannen gå fri pga att trots att det kunde bevisas att kvinnan utsatts för sexuelltvåld inte kunde bevisas att hon inte varit med på det. Det kunde inte bevisas att hon hade sagt nej. Detta är förståss fruktansvärt upprörande, men det jag fastnade ännu mer för var hur kvinnans vän berättade om hur hon blivit behandlad i rätten.

Varför skulle man inte kunna specialisera rättsväsendet lite mer på våldtäkter? Skulle man inte kunna ändra om så att väldtäktsoffret i alla lägen blir skyddat och tex. slipper sitta i samma sal som den mistänkte våldtäktsmannen och han anhöriga? Måste föhören ske bland dessa människor? Skulle man inte kunna be kvinnan skyddad peka ut mannen och se till att hon blir föhörd i ett enskilt rum? Måste hon ens vara med på rättegången, hon kanske istället kan få välja att se rättegången i efterhand? Skulle inte alla som jobbar med fallet få specialutbildning? Eller är det helt omöjligt? Allt för att det inte ska kännas som om man blir våldtagen om och om igen?

Död på trappsteget för dagens partisystem?

Jag har länge funderat på att politiskt aktiv, men det går inte utan att gå med i ett parti eller alternativt starta ett eget parti. Visst finns det antagligen andra vägar att påverka i dagens sverige, men varför ska det vara så svårt om man vill i detta demokratiska land?
Jag tycker partisystemet är förlegat och odemokratisk. Det måste finnas ett nytt sätt att leda ett land demokratiskt som gör att alla människor som vill engagera sig enkelt(eller enklare) kan göra det utan att välja samma färg, åsikt, ideologi som ett parti.
Jag har länge funderat på att bli politiker, jag vill förändra, men jag känner mig inte speciellt dragen till ett speciellt parti och vill framförallt inte tidigt i en karriär så tydligt förknippa mig med något partis åsikter helt och hållet. Håll med!