Livet i en kappsäck

Snart ska jag börja blogga på riktigt. Tills dess kommer jag blogga på låtsas och när jag vill här.

Bra helg.

Denna vecka har varit hysterisk. Liksom ett antal veckor bakåt i tiden. Onsdag eftermiddag sa min kropp: STOPP! SLUTA! Och jag gick hem och vilade. Torsdag vilade jag också och begav mig till stora staden för att bara hänga och inte göra något vettigt. Tog också beslut (ej officiellt än) att jag inte ska skriva uppsats nu i vår. Det går inte helt enkelt. Jag hinner inte. Och sen dess har allt varit fint och bra. Igår tog jag en lång promenad från Gärdet till Mariatorget och köpte ett nytt skrivblockk och en randig klänning på vägen. Jobbade några timmar. Bland annat förberedda nästa vecka och ett viktigt möte på måndag. Efter jobbet gick jag och Ragnhild till alkoholbutiken och matbutiken och begav oss sedan till Hammarby sjöstad och Hanna. Där åt och drack vi tills vi sprack och åkte hem. Mycket värt! Söndag morgon inleddes med en frukost med Moa och Hanna med kaffe i kanna och halloumimacka. Efter det en promenad till Stadsmissionen och därefter tunnelbana till Kungsträdgården, där jag mötte upp Th och vi knatade till djurgården och Liljevalchs vårutställning. Glassiga livet! Nu väntar en kul fest och en tågresa tillbaks till skogen i några dagar.

So long!

Jävligt bra glid eller bakhalt?

Den senaste tiden har kommit att handla om fokus. Är det 6 minusgrader och mycket snö ute eller är det plusgrader och sol. Det är bara att välja. Vad känns bäst?

Idag har varit en händelserik dag.

06.30 Iphonen låter (upprepade gånger)
07.04 Jag pustar mig upp ur sänger och klär på mig kläderna
07.10 Äter frukost. Försökte verkligen att undvika att äta apelsin eftersom jag är allergisk mot det, men föll för suget (apelsin är det absolut godaste jag vet) och stoppade ner några klyftor i filen med banan, fruktmusli och krossade linfrön.
07.41 Cyklar i full mundering in till Ritz. Huvudet håller på att förfrysa, men det är ändå skönt. Jag är varm när jag kommer fram.
08.03 Anna kommer och vi startar vårt 333 möte (3 saker som måste göras akut, 3 saker som måste göras inom två veckor och 3 långsiktiga saker att göra). Jag lyckas bli klar med mina innan 9.00.
08.35 Ted kommer och vi pratar lite om upplägg för Arvika Kulturnatt mötet
09.03 Arvika Kulturnatt mötet börjar
10.08 Jag och Anna börjar vårt marknadplansmöte. Det går över förväntan och vi är slående överrens om att upprätta grunden (hemsida, blogg, layout, visitkort, mejlutskick och pressmeddelande) innan påsklovet.
11.37 Anna hämtar upp mig och vi åker till Ingesund på möte med Lissbritt och pratar om Kulturentreprenörskap. Matsalen bjuder på (riktigt) mos och vegbiffar med remouladsås. Gott. Faktiskt.
12.45 Vi tar bilen mot stan igen för att möta upp eftermiddagens föreläsare Katarina Jacobsson, jag ringer på vägen och säger att vi är på väg.
12.57 Framme i konferensen på Ritz (mitt andra hem) och hälsar Katarina välkommer. Roligt att träffa henne igen. Hon är grym!
13.02 Föreläsningen börjar. Katarina pratar om vad jämställdhet är och visar hur (o)jämställt Sverige är, samt hur man kan jobba med jämställdhetsintegrering i organisationer.
14.05 Bensträckare och vi pratar om NLP och modellering
14.33 Alla tillbaks och alla får utvärdera sina projekt utifrån 4R-metoden. Kul!
16.00 Slut på föreläsningen och jag uppdaterar Facebook och twitter med dagens händelser. Känner mig i marknadsföringsmode. Bra!
16.53 Cyklar hem och käkar några mackor med siktet inställt på att åka skidor
17.57 Lagom klädd skyndar jag mot elljusspåret via Allén. Varning för halka! Jag inser ganska snabbt när jag kommer fram till spåret att det kommer gå fort som sjutton eftersom det typ bara är is i spåren, men det går bra. Jag bromsar kraftigt i nedförsbackarna och skatar i uppförsbackarna med min halvtaskiga teknik och mår som en gud. Verkligen. Frisk luft är underskattat.
18.46 och framåt. Jag strechar, badar, äter mat, pratar om När och nu bloggar.

Good day!

Jag säger bra glid.

Tvåtusentio nolltre tretton

En randig klänning. En stor mängd klet. En delad smörgås. Lite snö. Tre flaskor vin. Och inga blommig byxor. Som jag gärna hade velat ha, men faktiskt inte har råd med. Så är det ibland och ofta. Jag kan inte få allt jag pekar på. Någon måste hej, hejda mig. Bortskämd medelklassnorunge är vad jag är. Och nu svarade jag inte i telefonen heller. Gudars. Var ska det här leda. Jo, till Gullis med Rags och S och sen till HS på färre. Inflyttningsfärre. Ska bli spännande att se vad gamla gänget kan ställa till med. Känns lite som att jag ska på mellanstadiedisko. Samma känsla. Hoppas jag får hångla för första gången. Snälla. Allt jag vill är att hångla.

KÄRA BULLEN

Ni är så tråkiga. Jag följdaktligen kräks. Jag har bättre saker för mig. Som att skriva att jag kräks för att ni är så tråkiga. Halleluja!

LADY GAGA. VÄRLDENS BÄSTA.

Ibland blir jag hoppfull. Till exempel när jag ser det här.

Kniven i hjärtat

Jag orkar INTE.

VÄNTA

Är tråkigt. Tror jag har en rimlig plan för de närmaste veckorna. Blev en smula orolig när jag såg en lucka här eller där. Vad har jag glömt? Är det bara det här jag ska göra? Oj. Idag är det fredag. En bra fredag. Med sol och snö. Jag började den med att göra värsta klassresan på 50 min. Sjukt konstigt ställe alltså. Som en annan stad. Tänk vad man kan ha missat. Snart kommer Anna och då ska vi ha effektivt möte. Sen fika med G. Sen mat med K och kanske A. Sen drinkar med R, H, E, K, A mfl. Imorgon Liljevalchs och inflyttningsfest. Bra helg iaf.

"jag är sugen på nått att dricka som inte är vatten, mjölk eller läsk"

Vardag. Den är fin. Ja, det känns lite som vardag nu. Stockholm. En grek i köket. En K i sängen. En potatissoppa. En Mad Men (Som jag inte fattar än. Jag hoppas verkligen att det blir bättre.). Den orangea kuvertet. 41 567 kr i pension. Vad har du gjort idag? Jo, bra tack. Jag gillar det. Vardag. Städa. Diska. Precis som det ska vara. Fast ändå annorlunda.

KOLONIALISM/POSTKOLONIALISM

Glömde skriva att jag också har valt att läsa den tematiska fördjupningen om feminism och postkolonialism. Är verkligen ute på nya vatten nu alltså. Känns fett!

Första boken av Ania Loomba ser tråkig ut. Precis som all kurslitteratur och akademisk text. Det är verkligen helt otroligt hur man kan vara så tråkig. Tråkig. Tråkig. Men smart.

En (CF), två (Uppsats), tre (Tematisk fördjupning), fyra (Politik) flugor i en smäll. Heja mig! Jag pusslar liv.

Blöt i ögat

Är jag ganska ofta.

Lugn, så allvarligt är det inte. Det beror inte på att jag är ledsen, utan på att mina ögon ofta väljer att rinna. Vet ej om det beror på allergi eller blåst eller kyla. Kanske lite av varje. Inte pollen. Eller kanske.

Nog om det.

Idag har jag bytt ämne på min uppsats. Upptäckte (smart nog) att jag redan svarat på det jag ville undersöka i min B-uppsats. Gud. Ja, så kan det gå. Så nu ska jag skriva om något jag vet lite mindre om: Rasism. Det känns roligt och bra. Jag ska titta på hur de svenska politiska partierna (företrädelsevis de som sitter i riksdagen nu) ställer sig till rasism inför valet 2010. Jag kommer göra det genom att läsa deras partiprogram och titta på deras "viktigaste" frågor. Jag kommer inte göra några intervjuer, vilket känns skönt.

(Nu kom även en klassis förbi och sa att hon också bytt ämne. Bra, då är vi två. Tjoho.)

När jag kollar igenom alla partiers hemsidor skriver bara folkpartiet direkt om rasism (vad det är mm.) och att de vill motverka antisemitism. De andra verkar behandla alla frågor kring etnicitet under integration och invandring. Spännande!

Det är viktigt att prata om rasism. Rasismen i Sverige är så otroligt utbredd, men det pratas inte om den i politiken eller i media. Den måste synliggöras!

Följ den spännande fortsättningen...

Det är svart och vitt. Fienden finns.

Idag har jag fått insikter om hur viktigt det är att vara visionär, men samtidigt veta vad gränserna går och vilken kamp man ska föra. Jag har också under den senaste veckan lärt mig att det faktiskt inte är nödvändigt att vara snäll mot personer som inte har något intresse av att vara snälla mot en tillbaka. Jag har också kommit på hur viktigt det är att jag vet vad jag vill i första hand och utgår ifrån det.

Idag lyssnade jag på ett gäng män (ca 25 st) och två kvinnor som pratade om musik och rättigheter på konferensen Creators Conference som anordnades av skaparna av musik. Det var mycket provocerande och jag gick därifrån förbannad. På ett bra sätt. Jag kände att mycket av mina förutfattade meningar om konferensen slog in och det gav mig lite styrka. Jag fick stora insikter om generationsglappet och om skillnaden mellan att endast vara konstnär och att vara en kreativ entreprenör. Stor skillnad. Vem fan tror att de kan få betalt bara för att de är bra? Vilka pengar? Va? VA? Det funkar inte så, du måste jobba hårt för att få pengar för det du gör. Punkt.
Den här veckan och sista tiden har allt hänt. Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det är så otroligt mycket. Jag väljer ut de två viktigaste:
1. Jag är nästan (nominerad) riksdagskandidat till Fi (Avgörs nästa helg på valkonferensen)
2. Jag har registrerat mitt företag
Åh, åttonde mars var helt fantastiskt. Började med ett två tre timmars möte med CF. Lite jobb. Middag på Hermans. Demonstration. OCH Bangfest. Med Tina. Älskade Tina. Jag behöver dig. Jag vill ha dig.
Nu måste jag välja om jag ska vara seriös och plugga eller gå ut och dricka öl. Svårt.

På en cykel

Idag var det 14 minusgrader och sol när jag åkte hemifrån. Jag ser det som ett vårtecken!
Tyvärr syns inte frosten på ögonfransarna så väl, med checka in håret och mösstofsarna.