Fina fina ni


No-nonsens

Hu(u)r kan man inte vara feminist? Sa M idag. Ja. Hu(u)r?

I boken "The no-nonsense guide to women's rights" citerar författaren Nikki van der Gaag författaren Jessica Valenti som skriver:"Feminism is a pretty amazing thing" och undrar varför hon inte hade kallat sig det tidigare. "I, mean, really, what girl hasn't thought at some point that some sexist bullshit is completely unfair to women? The problem seem to be putting a name on that feeling. "Feminism" is just too scary and loaded word for some women. Which is really to bad. Because feminism is a pretty amazing thing."
"When you're a feminist, day-to-day life is better. You make better decisions. You have better sex. You understand the struggles you're up against and how best to handle them."

Fint.

Det är en sida av det. Att feminister klarar sig bättre.

Den andra och kanske tyngre är allt annat sjukt som står i denna väldigt tydliga bok. Exempelvis att 1500 kvinnor dör varje dag i barnsäng för att ingen orkar bry sig att ge dem vård. Eller att 82 millioner flickor mellan 10 och 17 gifts bort varje år. Eller att det fortfarande finns 4 länder i världen som inte tillåter abort trots att kvinnan kommer att eller håller på att dö om hon föder barnet. Eller att trots det föds ungefär lika många flickor som pojkar i vissa länder finns ca 8 flickor per 10 pojkar. Och att ca 7% av flickor under 5 i Kina och Korea "saknas".

Ja och 1992 var det ca 32 000 kvinnor som gjorde sina bröst större, 2006 var de ca 340 000.

Och 81% av alla 10-åriga flickor i USA kan tänka sig att banta för att undvika att bli feta.

Supermodellerna är smalare än 98% av befolkningen.

Kom precis på exakt varför jag har den här bloggen. Fy fan vad jag och den behövs. Jävla värld.

En död råtta?

Allt kan lösas med Kaustiksoda och genom att titta på lite idol. Kanske göra ett födelsedagskort eller så. Kanske plinka lite på gitarren. Ja, det löser sig. Ha.

Lady Gaga

Sa typ: Jag förstår nog inte hur folk uppfattar mig. Jag är i min egen kreativa värld. Ha!

Money, money

Jag älskar att jobba med pengar. Särskilt att göra rekvisitioner till Länsstyrelsen. Det älskar jag mest!

Koncentrationsförmåga = noll

Vad gör man när man inte har den minsta förmåga att koncentrera sig? Jag brukar försöka göra dessa dagar till prata i telefon-dagar. Dessvärre verkade ingen annan vilja hjälpa mig och svara i telefonen. Därför fastnade framför min 36 punkter långa att göra-lista och lyckades väl göra några saker.

Detta lyckades jag inte med:
Läsa ett långt dokument, skriva lång verksamhetsberättelse, skriva lång text till presentationen, göra en skiss på storprojektet och inte heller göra en stor plan.

Detta lyckades jag med:
Boka en rolig resa, feedbacka en marknadsplan muntligt, reda ut ett ekonomiskt problem (typ), skicka kortare listor på mejl, svara på diverse mejl, skicka diverse mejl, feedbackat en massa projekt (muntligt), hållt i ett veckomöte och ganska mycket mer.

Slutsats: Det är inte lätt att arbeta med lång text dessa dagar.

Äntligen, äntligen är den här

Den feministiska spellistan du alltid har drömt om. Och det bara för att vi har coolaste marknadschefen.

It’s not my revolution if I can’t dance to it brukar det heta. Och visst är det så. Att ändra på invanda mönster och strukturer kan vara ett hårt arbete. Men ibland är det enda som behövs för att en ska orka fortsätta, bli inspirerad och ge det där lilla extra igen att höra en riktigt bra låt. Musik kan göra all skillnad. Att ta sin motståndare till dansgolvet eller blandbandet i vardagsrummet kan få en att inse att vi faktiskt inte är så olika efter allt. Eller att vi inte har ett dugg gemensamt, men ändå kan dansa ihop. Och det kan vara jäkligt fint det också.


Med det sagt presenterar vi stolt Creative feminisms feministiska spellistor! Varannan vecka kommer du att få en ny, cool och sjukt inspirerande feministisk spellista gjord av en förebild och tillika kompis till Creative feminism. Minimum 5 låtar, maximum himlen.


Först ut på banan som feministisk spotifypionjär är Alexander Alvina Chamberland. Alexander är  aktivist inom feminism, hbt/queer och djurrätt med intersektionalitet och anarkoqueerfeminism som ledord. Hen är också krönikör på tidningarna ETC och Efter Arbetet och en av initiativtagarna till Queertopia – Europas första queerfestival med camping. Queertopia är förutom ett välkommet initiativ i festivalsverige också ett av de projekten Creative feminisms elever är involverade i. Något vi är sjukt glada för.


Så. Låt oss stolt presentera: Creative feminisms feministiska spellista # 1. Skapare: Alexander Alvina Chamberland.  43 fantastiska, feministiska och queera låtar från många genrer; Här hittar du allt från Queen Latifah till X-ray Spex till Sigur Ros. Varsågoda. Dansa, lyssna, gör lite revolution i veckan:


http://open.spotify.com/user/mikaela_holmgren/playlist/1xO08bms61aV7LiCHAFedl

 

Kärlek!
Creative feminism


Hey, i'm in the band

Hejja snygga och coola bandet.
myspace.com/kilroysweden

Ingenting är vettigt 03.30


Time out

Önskar det var i morgon. Önskar det slutade lukta rök och sopor. Önskade att grannarna slutade spela musik. Önskade att det var i morgon. Bara det. Snälla.

För övrigt gjorde Anna Ternheim ett av de mest hjärtskärande framträdandena jag har upplevt. Svart är det nya svarta.

Gå inte hem!

Hej jag har så många bra idéer. Nu ska jag sätta dem i verket. Fy fan vad coolt det kommer bli.

Shanghai, big business, växthuset, dont go home. Jä

Arbetsplatsträff

Ny rektor. Nytt liv.

2209

Om tvåhundra år, vem är du då?
Den här veckan har det hänt så mycket. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men mycket är det. Nu blickar jag framåt. I morgon är det fredag. Fredag i Arvika är alltid kalas. Riktigt kalas. Och jag kommer inte vara förkyld i morgon. Nej nej. Inte alls.
Allt är kul förutom det som är tråkigt. Fast det ignorerar jag just nu. Jäpp.

det här, det är anledningen till att bloggen lider

www.livet.nu